Πρόγραμμα Erasmus+/Δράση ΚΑ1 – Κινητικότητα για σκοπούς επιμόρφωσης (2015-1-EL01-KA101-013307)

Το Σχολείο μας συμμετείχε σε Πρόγραμμα με θέμα «Το σχολείο μας εξελίσσεται».
Στο πλαίσιο αυτό εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν σεμινάρια στην Ισπανία και την Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ισπανία (Μάλαγα) παρακολουθήσαμε δομημένο κύκλο μαθημάτων σεμιναριακού τύπου, ήρθαμε σε επαφή με το ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα και γνωρίσαμε στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας.
Μεταξύ άλλων μάς δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε αντιπροσωπευτικές σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής της Μάλαγα, να γνωρίσουμε από κοντά σημαντικά ιστορικά-πολιτισμικά στοιχεία που επηρέασαν κι επηρεάζουν την εκπαιδευτική κουλτούρα και να αλληλεπιδράσουμε με εκπαιδευτικούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες ανταλλάσσοντας στοιχεία για τα εκπαιδευτικά μας συστήματα και τους τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων.

Μερικές φωτογραφίες:

Wordpress Photo Gallery

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ιταλία (Φλωρεντία) παρακολουθήσαμε σεμινάριο που αφορούσε τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία εστιάζοντας στη διδακτική αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων (social media) και σε πλατφόρμες οργάνωσης ηλεκτρονικών μαθημάτων (όπως το moodle και το edmodo).
Μεταξύ άλλων, μάθαμε για:
– ρύθμιση ιστολογίων (ρυθμίσεις απορρήτου, αναρτήσεων κλπ)
Facebook (ρύθμιση απορρήτου, αναρτήσεις, δημιουργία κλειστών ομάδων για διδακτικούς σκοπούς κλπ)
Pinterest (υπηρεσία σύλληψης-διαμοιρασμού αγαπημένων φωτογραφιών και δημιουργιών)
Instagram (υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών από την κάμερα του κινητού – στο πλαίσιο ανάθεσης εργασιών και διαμοιρασμού υλικού μεταξύ κλειστών ομάδων)
Youtube (δημιουργία λίστας αναπαραγωγής, εκπαιδευτικά βίντεο κλπ)
– υπηρεσίες όπως τα Google Apps, το Google Drive & Docs Analysis, τα Google Forms (υπό το πρίσμα της δημιουργίας και βαθμολόγησης τεστ)
Voki (δημιουργία ομιλούντων χαρακτήρων από μαθητές ή για μαθητές)
Flubaroo (υπηρεσία δημιουργίας online τεστ)
Kahoot και Socrative (υπηρεσίες δημιουργίας σύντομων online τεστ για διεξαγωγή στην τάξη)
Symbaloo (online υπηρεσία διαμοιρασμού αγαπημένων και σελιδοδεικτών)
όλα αυτά με έμφαση στη αξιοποίησή τους για διδακτικούς σκοπούς και στο πλαίσιο της παιδαγωγικής μετεξέλιξης των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Μερικές φωτογραφίες:

Wordpress Photo Gallery